Om Vindla eldkonst

Bakom masken

Jag är Vindla, Anna Mattisson, eldartist sedan åtta år tillbaka.

För mig är eldkonst glädje. Att snurra lågorna omkring mig, höra ljudet av dem, känna tyngden av redskapen och se ljuset speglas i publikens ansikten bygger ett jubel genom hela kroppen. Ett jubel som jag vill sprida till fler.

 

En bra eldshow handlar enligt mig om teknik, dynamik och timing, men lika mycket om närvaro, glädje, styrka och känsla. Jag dansar med elden som partner och redskap och fokuserar på att tolka musiken och skapa en stämning som passar tillfället och publiken.

 

Mitt huvudredskap är poi (brinnande klot på kedjor). Jag slukar också eld, uppträder med eldfakir och dansar med eldstav, brinnande solfjädrar, gnistregns-poi och eldrep.

 

Jag har bland annat uppträtt på Volvo Ocean Race, invigningen av Julstaden Göteborg, på Kulturnatta, julmarknaden på Gunnebo slott och Bröllopsmässan. Jag har också showat på firmafester, bröllop, födelsedagar och festivaler.

Huvudkvarteret finns i Göteborg, men jag uppträder gärna på fler orter.

 

Sedan 2016 ingår jag i duon Eldfågel med min vän och kollega Daniel Sundler; ett fantastiskt utvecklande steg som gör mig lycklig i själen. Mer om Eldfågel hittar du på www.eldfagel.se.